Toimintaa Niinijoki-Pappisissa
Niinijoen koulu + areena
Niinijoen koulu, Loimaan kouluista uusin (v.2002 rakennettu) sijaitsee kylän keskustassa, peltomaiseman keskellä, Niinijokivarren Osuuspankin naapurissa. Koulussa opiskelevat oppilaat ekaluokkalaisista kuudenteen luokkaan asti.
Niinijoen koulu on moderni kyläkoulu, jonka yhteydessä toimii myös päiväkoti. Terveet sekä monipuoliset tilat houkuttelevat paikalle myös iltaisin useita liikunta- ja harrasteryhmiä. Koulun monitoimiareena ja jääkenttä mahdollistavat aktiivisen liikkumisen vuoden ympäri myös koulun pihalla. Kertunmäen retkeily- ja hiihtoladuille on vain kivenheiton pituinen matka.
Koulun henkilökuntaan kuuluu kolme luokanopettajaa, laaja-alainen erityisopettaja, koulunkäynninohjaaja sekä ruokapalvelutyöntekijä.
Päiväkoti
Niinijoen päiväkoti toimii Niinijoen koulun kanssa samassa rakennuksessa. Liikuntasali ja pihaliikuntavälineet ovat yhteisessä käytössä.
Päiväkodin henkilökuntaan kuuluu varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen hoitajaa.
Krekilän Mylly
Krekilän mylly sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Krekilän kylässä Kuivakosken partaalla. Krekilän myllyn historiaa pääset lukemaan tästä linkistä.
Krekilän kesäteatteri
Krekilän Myllyn Kesäteatteri sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Krekilän kylässä Kuivakosken partaalla. Kesäteatteri on esittänyt hauskoja ja vauhdikkaita näytelmiä jo vuodesta 1981.
Krekilän luontopolku
Loimaa-Seura ry omistaa kuvauksellisen kauniin Krekilän myllyn ja on ahkeroinut myllyn parkkipaikalta lähtevän luontopolun kaupungin omistamalle alueelle 2000-luvun alussa. Polku on lapsiperheille sopiva, vain reilut 600m pitkä, ja sen lähtöpaikan tunnistaa sitä varten tehdystä sinisestä portista. Alueen luonnosta ja eläimistä on polun varrella tietotauluja. Taulut on tarkoitus uusia lähitulevaisuudessa.
Lyhyt polku kiertää lenkin myllyniemen ympäri. Melkein koko matkan voi kuulla myllyltä kantautuvan veden kohinan. Myllylle avautuukin hieno näkymä lammen poikki. Luontopolku ja mylly ovat avoimia retkikohteita, eväät voi syödä luontopolun keskipaikkeilla lammen rannalla ihaillen myllyn maisemaa tai myllyn suojissa kuunnellen veden pauhua. Geokätköilijät voivat myös löytää myllyltä jotain… Tervetuloa tutustumaan!
Kertunmäen hiihtomaja
Kupparin kota
Kupparin kota on myös Niinijoki 5 b hanke ja Loimaan seudun reserviläisten talkootyötä. Kota valmistui marraskuussa 1999. Reserviläisten perinteiset joulutulet pidettiin kodalla 17.12.99.
Kota ja laavu sijaitsevat kuntoradan varrella, joten niissä on mukava poiketa lepäilemään, paistamaan makkaraa, juomaan kahvia, syömään eväitä tai muuten vain hiljentymään.
Kertunmäen pururata
Kertunmäen valaistu pururata on ahkerassa käytössä vuoden ympäri. Kesällä voi kävellä/juosta ja talvella hiihtää peruslenkkiä, joka on pituudeltaan 3.5km risteävine reitteineen. Halutessaan sykkeen saa korkealle tällä vaihtelevalla maastolla. Jos taasen haluat nautiskella, reitin varrella olevalla Reserviläisten Kupparinkodalla voi grillata makkarat tai vaikkapa keittää nokipannukahvit. Kota on vapaassa käytössä, mutta puut pitää viedä itse.
Kertunmäki on monien tapahtumien paikka, on hiihtoa, juoksua, mäenlaskua, makkaranpaistoa, suunnistusta, perinteiset joulutulet Kupparinkodalla, erilaisia pieniä ja isoja juhlia ja kokoontumisia. Kertunmäen hiihtomajan saunatiloineen voi vuokrata omille juhlilleen. Kesäisin voi nauttia kesäteatterin huumasta, uudessa katetussa katsomossa!
Tiesitkös, että vanhojen tarinoiden mukaan Kertunmäellä saattaa tavata kersantin 1800-luvulta? ”Näikkös sää siälä Kertunmäen kersattiakan?”, kyseltiin usein Torkkalaan päin menijöiltä. Toinen, surullisempi tarina, kertoo Kertusta, jonka mukaan paikka olisi saanut nimensä.
Totta vai tarua, ken tietää, kersanttia todennäköisemmin löydät kuitenkin Kertunmäelle piilotetun geokätkön, vai oletko jo löytänyt?
KErtunmäen kesäteatteri
.
Pappisten Ylätupa + keskiviikkosauna
Ylätupa on saunamökki Pappisten Lavan välittömässä läheisyydessä.
Ylätuvassa on tupa, wc, naisille ja miehille omat pukuhuoneet ja pesuhuoneet, yhteinen sauna. Tuvan keittokulmassa on mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin ja jääkaappi.
Saunaan mahtuu hyvin 15-20 hlöä. Uimarantaan on matkaa noin 60m. Vuokrauksen hoitaa Hannu Suominen 040 8421843
Pappisten lava
Tunnelmallinen kesätanssilava luonnonkauniin Pappistenjärven rannalla. Perinteikkäitä lavatansseja järjestetään perjantai-iltaisin kesäkuusta elokuuhun. Heinäkuussa myös vuorohakutanssit tiistaisin. Koivupuinen tanssilattia on yksi eteläisen Suomen parhaista. Esiintyjät ja muut tarkemmat tiedot: pappistenlava.fi
Lavaa vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin ja se onkin erinomainen paikka vaikkapa häille tai syntymäpäiville.
Lavan välittömässä läheisyydessä on myös uimaranta. Pukuhuoneet ja WC-tilat ovat kesäisin uimareiden vapaassa käytössä.
Pappisten uimaranta
Kyläyhdistys ylläpitää kaikkien kuntalaisten käytössä olevaa uimarantaa.
Rukoushuone
Niinijoelle perustettiin Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Loimaan Niinijoen paikallisosasto 1920. Toiminta oli vireätä, kokoonnuttiin talojen pirtteihin, alueen kolmella kansakoululla ja Niinijoen meijerin kokoushuoneessa. Oman rukoushuoneen saaminen tuli tavoitteeksi tilojen käytyä ahtaiksi. Rukoushuoneen rakennuspiirustukset laati Väinö Vesanto. Rakennustyön suoritti urakalla Juho Lahti. Urakka suoritettiin monien lahjoitusten ja talkoiden tuloksena. Vihkiäisiä vietettiin tuomiosunnuntaina 1934. Edelleen talkoilla hoidetaan kunnossapito siivouksineen, lämmityksineen, lumitöineen ja ruohonleikkauksineen.
Rukoushuoneella on kokoonnuttu vuosien varrella ompeluseuroihin, Nuorten kerhoon, laulukuoroon ja musiikkikouluun. Torkkalan koululaiset ovat opiskelleet rukoushuoneella, oman koulunsa ollessa remontissa. Tyypillistä toimintaa ovat vuodesta toiseen olleet palmusunnuntain juhla, kesäjuhla, vuosijuhla ja joulunajan juhla sekä pihaseurat, virsi-illat ja kotiseurat. Rukoushuoneella on kokoontunut myös pyhäkoulu, siellä on vietetty päiväkodin joulujuhlaa ja ainakin yksi kastetilaisuus. Paikallisosasto on osallistunut myös Niinijokivarsikirpputori- tapahtumaan varojen keräämiseksi talon kunnossapitoon.
Vuonna 2020 voitiin todeta, että 100-vuotias osaston on edelleen vireä. Parin viime vuoden ajalta kävijämäärien keskiarvo on 37 henkilöä tilaisuutta kohden.